Вівторок
14.05.2024
18:57
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Вербовецька гімназія
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 45

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2016 » Квітень » 25 » День Довкілля
21:41
День Довкілля

З раннього дитинства нас навчали дбайливо відноситися до природи: не топтати квіти, не ламати гілки на деревах, не кидати сміття до річки чи ставка. На жаль, не всі люди розуміють, що світ, який їх оточує, треба берегти. І це стосується не лише рослин та водоймищ, землі та повітря, а й тварин та птахів.

            Ні для кого не секрет, скільки шкоди завдають люди природі. Щороку вирубуються сотні гектарів лісу, у воду зливаються тонни відходів, повітря забруднюється викидами із заводів. На планеті майже не залишилося місць, де б природа поставала перед нами в своїй первісній красі. Скільки видів рослин і тварин назавжди зникли на нашій Землі! Не менше їх знаходиться на межі вимирання і потребує охорони.

            На щастя, ще не пізно і ми можемо вирішити ці проблеми. Ми маємо час, гроші і технології, щоб зробити нашу планету краще, чистіше і безпечніше. Ми можемо висаджувати дерева й створювати парки для тварин, що знаходяться в небезпеці. Ми можемо переробляти відходи, переконати підприємців припинити забруднення довкілля, оскільки ясно, що наше безрозсудне використання палива і хімічних речовин руйнує нашу планету й більш того, ясно й те, що ми руйнуємо себе та своє майбутнє.

               І тому для цього що року у третю суботу квітня відзначається всеукраїнський День Довкілля, покликаний об'єднати людей країни в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що країна, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті.
             День нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина може задуматися над тим, що вона може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість. У цей день кожен мешканець країни може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево.

               В рамках проведення  Дня Довкілля 15 квітня 2016 року в нашій школі було проведено різноманітні заходи щодо збереження природних ресурсів. Згуртувавшись,учні школи почали прибирати та озеленювати відведену їм ділянку. Приємно було бачити учасниками цієї екологічної акції і наших найменших школярів, які збирали папірці вздовж вулиці, підмітали доріжки, і старшокласників, які не тільки виполювали траву, а й виносили сміття. Після прибирання всі взялися до озеленення навчального закладу. Дівчата саджали квіти, а хлопці – дерева.

            Працювали всі дружно, злагоджено, із задоволенням!
Також учні нашої школи не залишили поза увагою могили невідомим солдатам та могилу спаленої сім"ї у Другій світовій війні. 
На наш погляд, ми зробили величезну справу, бо спільними зусиллями  підтримали матінку-природу.

             Окрім цього в нашій школі було заплановано ряд заходів щодо проведення та організації «Зробимо Україну чистою разом» та місячника «Зелена весна»:

Зміст роботи

Відповідальний

1.

Проведення прибирання закріплених за школою територій,облагородження майданчика для сміттєзвалища.

Учні,класні керівники

2.

Прибирання вулиць села

Учні,вчителі,обслуговуючий персонал

3.

Акція «Посади дерево»

Батьківський комітет,учні

4.

Упорядкування територій біля пам’ятника Воїнам-визволителям та могили Невідомого солдата

Учні 8 класу,вчитель трудового навчання

5.

Упорядкування та дизайнерське оформлення квітників біля парадного входу в школу

Пед..колектив,учні школи

6.

Прибирання території стадіону

Учні,вчитель фізичної культури

7.

Побілка дерев

Тех..персонал

8.

Обкопування дерев,підрізка кущів

Учні 9 класу

9.

Проведення рейдів по перевірці санітарного стану закріплених за класами територій

Дирекція школи

10.

Просвітницька діяльність:

  • екологічна гра: «Дивосвіт природи»;
  • екологічно-інтелектуальна гра «Земля – наш дім»;
  • «Подорож до Країни Довкілля»

Педагог-організатор,класні керівники

 

Пам’ятаймо: збереження та примноження навколишнього світу залежить від нас самих. Чисті вулиці, парки, стадіони, ставки, території наших будинків – це те, на що ми можемо впливати.
Кажуть, що чисто не там, де часто прибирають, а там, де не смітять…. І тому давайте завжди турбуватися, співпереживати і допомагати природі, не тільки в День довкілля, а кожного дня!

 

 

Переглядів: 587 | Додав: serg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz